VADÁSZATI LEHETŐSÉGEINK

ŐZ vadászat

🇭🇺MAGYARORSZÁG🇭🇺

Cserkelés és lesvadászat őzbakra a Balatontól délre eső területeken

A Balatontól délre elterülő Somogy megyét azoknak a vadászoknak szeretnénk ajánlani, akik kis, közepes bakokat szeretnének lőni. A vadászterületek 3.000-7.000 hektár nagyságúak, melyet 30-40 %-ban akác és tölgyerdők borítanak. A kisebb erdőfoltok, csalitosok és nádasok között mezőgazdasági területek helyezkednek el. A környéken évente kb. 200-220 db őzbakot lőnek vendégeink és a bakok többsége 250-400 gr közötti. Az átlagos trófeasúly 320 gr, de minden évben esik néhány 400 gr feletti bak is. A reggeli vadászatokon a cserkelés, míg a délutáni vadászatokon inkább a terepjáró és magasles a gyakoribb vadászati forma. Néhány területen lehetőség van fogat használatára is. A nyugodtabb vadászati módból adódóan 3 nap alatt kb. 3-5 őzbakot lehet elejteni. A természeti adottságoknak köszönhetően az őzbak vadászat jól kombinálható vaddisznó lesvadászattal is. Szállás: A környéken több kisebb, kényelmes vadászház vagy magánpanzió áll a vendégek rendelkezésére.

Őzbakvadászat a ligetes Alföldön

A Budapesttől 230-290 km-re, északkeleti irányban lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászterületeinket azoknak a vadászoknak ajánljuk, akik a síkvidéki, terepjárós vadászat mellett a cserkeléses vadászati formát is ki akarják próbálni. Vendégeink évente 150-200 őzbakot lőnek a környéken, a trófeák általában 300-450 gr közöttiek, de nem ritkák az 500 gr feletti agancsok sem. Az átlagos trófeasúly 350 gr feletti. A vadászterületek 30-40%-ban ligetes erdővel borítottak. A területre jellemző a kisparcellás, változatos mezőgazdasági kultúra, a mezőgazdasági táblák közé kisebb erdőfoltok, nádasok ékelődnek be. A háromnapos vadászaton kb. 5-9 szép bak lőhető. Szállás: A területeken lévő I. osztályú vadászházakban, kényelmes falusi panziókban, kis szállodákban.

Kapitális bakok az Alföldről

Köztudott, hogy a magyar őzpopuláció a legjobb minőségű az egész világon.

Ezen belül az alföldi őzállomány a legkiválóbb az ország területén belül. Ez egyrészt a kiváló élőhelyi adottságoknak, a bőséges táplálékot biztosító mezőgazdasági területeknek, másrészt a magas színvonalú vadgazdálkodásnak köszönhető. Érdemes megemlíteni, hogy a magyar vadgazdálkodási alapelvek szerint a 350 gr feletti, ígéretes bakokat csak 6-7 éves korukban lehet meglőni. Ennek célja a minőség folyamatos fenntartása. Ennek következtében az utóbbi 40 évben a magyar alföldi bakok a világranglistán előkelő helyeket foglalnak el.

Területeink Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben találhatók. Az átlagos területnagyságok 5.000-12.000 hektár közöttiek, ahol 2-3 hivatásos vadász vezeti a vadászatot. Az átlagos trófeasúly 350-450 gr közötti, de gyakoriak az 500-550 gr feletti bakok is.

A gyors és kényelmes terepjáróval folytatott vadászatnak köszönhetően a háromnapos vadászat alatt akár 10-15 db őzbak is lőhető. Természetesen meg kell jegyezni, hogy a kis takarás miatt legtöbbször 150-250 m-re is el kell lőni. A bakok többsége a vadászszezon elején, május közepéig kerül terítékre de az augusztus eleji üzekedési időben is jó lehetőségek adódnak az őzek elejtésére.

Szállás: Általában kisebb szállodákban, panziókban a vadászterület közelében vagy egyszerű vadászházakban a területen.

🇷🇴 ROMÁNIA 🇷🇴

Kapitális őzbakok a Maros megyei dombokon 🇷🇴

Nagy trófeájú őzbakok nem csak Magyarországon találhatók, hanem a szomszédos országokban is, igy többek között az erdélyi Maros megyében. Annál inkább érdekesek ezek a területek, mert a magyarországi alföldi síkvidékkel szemben a Maros megyei őzek élőhelye egy mezőgazdasággal, erdőkkel, bokrosokkal benőtt dombvidéken található, ahol - hasonlóan a magyarországi vadászati szokásokhoz – terepjáró segitségével folyik az őzek vadászata, azonban a dimbes-dombos felszin és a gyakori fedett területek kihasználásával szinte kivétel nélkül kiváló alkalmak nyilnak a vad elejtés előtti megközelitésére gyalogos cserkeléssel. Igy egy helyen élvezhetjük a cserkelő vadászat izgalmát és szépségét és a kitűnő bakok elejtésének lehetőségét.

Az átlag súly 350 g, de nem ritka az 500 g treófeasúlyú bak sem. A terület a magyar határtól 3 órányi utazásra található,de könnyen megközelithető repülővel is, hiszen a kolozsvári és marosvásárhelyi repülőterek csak alig 50-100km-re vannak a vadászterülettől.

További nagy előnye ezen területeknek a rajtuk található kitűnő minőségű szálláslehetőségek megléte, akár jó minőségű panziókban vagy 4-5 *-os kastélyszállókban.

🇭🇺MAGYARORSZÁG🇭🇺

Fácán és Nyúl vadászat

Fácán és nyúl vadászat a magyar alföldön

Magyarországnak a Dunától keletre eső fele hatalmas, összefüggő síkságot alkot, melyen intenzív gabona- és kukoricatermesztés folyik. Ezen a vidéken kitűnő vadászati lehetőségeket tudunk biztosítani nyúlra és fácánra, 4-12 fős vadászcsoportok részére. A napi teríték 10-20 db vad/vadász, melynek fele nyúl, másik fele fácán.

A vadászatokat vadásztársaságok területén bonyolítjuk le, a területek nagysága 5.000-15.000 ha között változik. A vadászatokon a puskásokon kívül 5-15 hajtó vesz részt, akik között kutyavezetők is vannak. A vadászat keresővadászat formájában zajlik, de néha - a jobb eredmény érdekében - a puskások egy része a hajtások végén eláll, hogy a hajtott vad ne meneküljön ki túl korán a hajtásból.

Az alföldi területek szálláslehetőségei általában a területek 20 km-es körzetében lévő kisebb szállodák, panziók.

A vadászat kezdete okt. 1. de javasoljuk az okt. 15. utáni érkezést. A nyúl vadászata december 31-ig, a fácáné február végéig engedélyezett. Egyes területeinken a vadászatot reggel, vagy este vadliba és vadkacsa vadászatával is ki tudjuk egészíteni. Vadászterületeink:

Szállás:

Budapesttől 80 km-re keletre, Hatvan és Gyöngyös környéke
Budapesttől 100 km-re keletre, Szolnok környéke
Budapesttől 180 km-re délkeletre, Debrecen környéke

Fácán hajtóvadászatok magasan repülő fácánokkal a Hunnia területein

Cégünk évek óta kitűnő fácán hajtóvadászatokat szervez saját bérelt területein. Hivatásos vadászaink szakmai tapasztalatának és a gondos, minden részletre kiterjedő előkészítésnek köszönhetően vadászatainkon a siker garantált! A hajtásokon naponta 200-500 db fácán kerül terítékre. Minden vadászterületünkön jól dolgozó kutyákkal segítjük a vadászat sikerét. Hajtóvadászatainkon naponta 7-10 hajtást szervezünk, a sorszámozott standokon vadászvendégeinknek egy-egy töltögetőt és kutyás embert biztosítunk.

Az ebédet általában a területen, hangulatosan kialakított helyen szolgáljuk fel: forró gulyásleves vagy flekken, sütemény, kávé és tea.

November végéig reptetett kacsával, utána disznóhajtással lehet kombinálni a vadászatokat.

Területünk:

Budapesttől 140 km-re délkeleti irányban, a Balaton déli partján. Szállás: Fonyódon, a központi irodánk vadászházában és a mellette lévő épületekben összesen 14 szoba áll a vendégeink rendelkezésére

Fotó: Somfotó

Vízivad (vadréce és vadliba)

A Kelet-Magyarországon elhelyezkedő természetvédelmi területek tavain az őszi-téli időszakban időnként hatalmas vízimadár csapatok gyűlnek össze, melyek a védett területeket elhagyva a reggeli és esti órákban a környező mezőgazdasági földekre járnak táplálkozni, ahol kitűnő lehetőségek vannak ezen fajok vadászatára.

A lőhető fajok az alábbiak:

tőkés réce
nagy lilik
nyári lúd
vetési lúd

A vadászat időpontja október 1. és január 31. között van. Szállás a területen lévő magánszálláson vagy egy kisebb szállodában biztositott.

Muflon Vadászat

muflon vadászat magyarországon

Annak ellenére, hogy Magyarország legtöbb tájegysége síkvidéki terület, egyes országrészeken kitűnő muflonvadászatokat szervezünk.

Alapvetően két tájegységen vadásztatunk muflonra, amelyek:

A Mátra hegység észak-kelet Magyarországon, Budapesttől 80-100 km-re, Gyöngyös városa mellett

A Dél-nyugat Dunántúl, a Balatontól délre elterülő dombvidék.

A Mátra hegységben lévő vadászterületeket olyan vendégeknek ajánljuk, akik megfelelő erőnléttel rendelkeznek a középhegységi gyalogos cserkeléshez.

A vadászat helyszine 500-1000 m magasan van. A muflonkos egész évben elejthető, a hagyományos vadászati időpontok azonban az októbertől januárig terjedő időszakban ajánlottak. Ezen területrészen a kosok átlagos csigamérete 80 cm körül van. A szállás a hegyvidéken lévő magánházakban vagy szállodákban biztosított.

A dél-dunántúli területek tengerszint feletti magassága 200-400m, ezen a vidéken a gyalogos cserkelés nem olyan megerőltető.  Csigák mérete 75-90 cm közötti.

Szállás: az állami erdészetek kényelmes vadászházaiban biztosított.

Dámszarvas Vadászat

Dámszarvas vadászat magyarországon

Magyarország köztudottan a világ legjobb minőségű dámszarvas állományával rendelkezik.

Az ország híres dámvadas területei az alábbi régiókban találhatók:

Gúth, az ország keleti részén, Debrecen városától 25 km-re keletre

Gyula, az ország délkeleti részén, Békéscsaba várostól 20 km-re

Gyulaj, dél-nyugat Magyarorországon, a Balatontól délre, Tamási városa mellett

Lábod, dél-nyugat Magyarországon, Kaposvár várostól délre.

Mind a négy területen állami erdőgazdaság kezeli a vadászterületet, a területek nagysága 5.000 és 15.000 ha között változik. A síkvidéki területeken jellemző vadászati mód a gyalogos cserkelés. Az októberi barcogási időszakban ezen vadászati mód kitűnő lehetőséget biztosít nagy trófeájú dámbikák elejtésére. Mind a 4 területen a jellemző trófeaméret 3,8-4,5 kg között van, de igény esetén ennél nagyobb súlyú bikák is elejthetők.

A vadászati szezon október 1-én kezdődik, a legerősebb barcogás ideje október 1-20 között van. A vadászatra 3 teljes vadásznapot ajánlunk.

Fotó: Somfotó

Gímszarvas vadászat

Nagy gímbikák a Balatontól délre elterülő somogyi dombságon

A világhíres magyarországi gímszarvas populáció legjelentősebb része az ország délnyugati részén, a Balatontól délre elterülő Dunántúli- és Zalai dombság területén él. Az akác és tölgyerdőkkel borított dombok között mezőgazdasági területek fekszenek.

A bikabőgéstől hangos szeptemberi hajnalokon minden vadász maradandó élményekkel gazdagodik. A vadászterületen a legerősebb bikák elérik a 11-12 kg agancssúlyt is. Évente 50 bikát ejtenek el. Napközben lehetőség van vadréce vadászatra is, a területtől kb. 35 km-re lévő bérelt tavunkon.

Szállás: a területen található kényelmes és nyugodt vadászházakban, falusi magánpanziókban vagy a vadászterülettől 20 km-re található vadászházunkban.

🇷🇴 ROMÁNIA 🇷🇴

Gímszarvas vadászat Romániában🇷🇴

Erdély keleti határvidékén, Románia közepén helyezkedik el ezen csodálatos vadászterület. A Brasov városától északra elterülő hegyvidék a romániai magyarok által lakott Kovászna és Hargita megye területére esik. A két párhuzamos hegylánc legmagasabb csúcsai elérik az 1.800 méter tengerszint feletti magasságot.

A vadászat általában 800-1.500 m között zajlik. A Kárpátok Európa egyedüli szigete maradt, ahol az emberi civilizáció nem törte még meg a természet békéjét.

Gímbika: A kárpáti bika egyedülálló Európában, hiszen nagy agancsú bikák máshol hegyvidéken nem élnek. Nem ritka a 8-10 kg-os agancs, de szerencsés vadászaink lőttek már 12 kg feletti bikát is. A vadászat 1.000 m felett, szeptember 20. és október 5. között a bőgésben zajlik.

A Keleti-Kárpátokban a szállások nagyon kényelmes vadászházak, esetenként kis panziók a területen.

A vadászterületeink megközelíthetőek Kolozsvár, Marosvásárhely vagy Nagyszeben repülőtérről ( 1,5 - 2 óra utazás).

Vaddisznó vadászat

Fotó: Polster Gabriella

Jól szervezett nagyvad terelő vadászatok a Balatontól délre elterülő somogyi dombságon.November közepétől a vadászszezon végéig vadászterületeinken számos lehetőség adódik nagyvad hajtó és terelővadászatok szervezésére. A kiváló vadállománynak és a magas színvonalú vadgazdálkodásnak köszönhetően az utóbbi években nagy biztonsággal tudjuk garantálni a csoport igényének megfelelő terítéknagyságot. Vaddisznó vadászatokat szabadtéren is és kertben is egyaránt szervezünk. Vadászataink egyik nagy előnye az, hogy mindegyik területünk közelében lehetőség nyílik fácán és vadkacsa vadászatra is, így a csoport igényétől függően lehet kombinálni a vadászati lehetőségeket.

A gazdag lehetőségekből adódóan akár 4 nap disznóhajtás szervezését is tudjuk vállalni az egymáshoz közel eső vadászterületeken. Naponta 3-6 hajtást szervezünk az időjárás és a hajtások nagyságától függően.

A disznóhajtásokon a csoport létszámától függően szabad területen 10-25 db, míg kertben 40-100 db napi teríték várható. Egyes területeken riglizéskor dám és gím tarvad is elejthető.

Területeink:
Somogy megyében, a Balatontól délre
Zala megyében

Szállás: minden igényt kielégítő, első osztályú vadászházakban, központi irodánk vadászházában.

🇷🇴 ROMÁNIA 🇷🇴

Zerge vadászat

Zerge vadászat romániában 🇷🇴

Az erdélyi Kárpátok legdélebbi szakasza, a mintegy 500 km hosszú Déli-Kárpátok. Egyúttal itt találhatók Románia legmagasabb hegycsúcsai is, több csúcs is meghaladja a 2.500 méter tengerszint feletti magasságot.

Ezen a hegyvidéken megtalálható az összes romániai nagyvad jó trófeájú példányai, de a Déli-Kárpátok specialitása a világ legerősebb kampójú zergeállománya.

Zergére a legjobb vadászati időszak október 1-től november 10-ig terjed.

Vadászterületeink a megyei állami erdőgazdaság alábbi területei:

  • Făgăraş-hegység
A szállások az erdészet kényelmes vadászházaiban vannak, ahonnan kb. fél-egyórás úttal lehet a vadászterületeket elérni.

🇸🇮 SZLOVÉNIA 🇸🇮

Zerge vadászat Szlovéniában🇸🇮

Irodánk zergevadászatot kínál Szlovéniában, Maribortól 80 km-re az osztrák határ közelében. A területek nagysága 500-800 Ha, bár ez a domborzat miatt nehezen felmérhető, a tagoltság miatt nem észlelhető.

Itt jellemzően 800-1200 m magasságban, erdővel borított, utakkal jól feltárt helyen történik a vadászat az átlagban 80-105 CIC pontos zergékre. A vadászat módja cserkelés és les kombinációja

Szállás:

egyszerű vadászházban az erdőben vagy panzióban a közeli faluban.

🇸🇮 SZLOVÉNIA 🇸🇮

kőszáli kecske vadászat

kőszáli kecske vadászat szlovéniában🇸🇮

Irodánk kőszáli kecske vadászatot kínál Szlovéniában, Maribortól 80 km-re az osztrák határ közelében. A területek nagysága 500-800 Ha, bár ez a domborzat miatt nehezen felmérhető, a tagoltság miatt nem észlelhető.

Itt jellemzően 800-1200 m magasságban, erdővel borított, utakkal jól feltárt helyen történik a vadászat az átlagban 80-100 cm szarvhosszúságú kőszáli kecskebakokra. A vadászat módja cserkelés és les kombinációja

Szállás:

egyszerű vadászházban az erdőben vagy panzióban a közeli faluban.