Információk

Szolgáltatásaink

Szállás: Vadászvendégeink részére különböző kategóriájú szálláshelyeket tudunk biztosítani: kezdve az egyszerű vadászházaktól a luxusvadászházakig és vadászkastélyokig. Ahol nem áll rendelkezésre vadászház, ott a vadászterületek közelében lévő kisebb hotelekben, panziókban foglalunk szállást vendégeinknek. Valamennyi szálláshelyen lehetőség van a fél- vagy teljes panzió igénybe vételére.

Transzfer: Repülőgéppel érkező vendégeinket, a csoport nagyságától függően, személyautóval vagy busszal leszállítjuk a vadászterületig.

Terepjáró: Biztosítjuk a vadászat alatti szállítást is: terepjáró, lovas fogat, traktor, csónak stb.

Kísérő vadász: Vadászat alatt minden esetben kísérő vadász vadásztatja a külföldi  vendégeinket, aki általában beszél németül, angolul (ha szükséges, tolmács segít a kommunikációban). Természetesen belföldi vendégeinket is hivatásos vadászok kísérik a vadászat alatt.

Tolmács: Vadászvendégeink részére – igény szerint – tolmácsot biztosítunk, aki a reptéren fogadja és itt-tartózkodása alatt kíséri őket.

A HUNNIA képviselete: Hunniás képviselőnk jelen van a vadászat alatt vagy a vadászat végén lévő elszámoláskor.

Trófeakiszállítás: Amennyiben vendégeink a vadászat végén trófeáikat magukkal kívánják vinni, úgy ehhez – a trófeabírálat után – biztosítjuk a kiszállításhoz szükséges okmányokat.

Igény szerint a vadászat után vállaljuk a trófeák külföldre történő kiszállítását is.

Meghívólevél és a lőfegyver behozatala: A lőfegyverek behozatalához EU-n belüli vendégeink esetében elegendő az európai fegyverútlevél bemutatása. Az EU-n kívüli vendégeink lőfegyverének behozatalához szükséges meghívólevelet vadászat előtt kiküldjük vendégeinknek. Romániai vadászat esetén minden esetben meghívó levél szükséges.

Lőszer és fegyver: A vadászatokhoz megfelelő mennyiségű és kaliberű lőszert és fegyvert tudunk biztosítani előzetes egyeztetés alapján.

Turisztikai programok: Vadászati tartózkodásuk alatt turisztikai programokat (városnézés, lovas és folklór programok, kirándulások, termálfürdőzés, stb.) szervezünk, amennyiben a vendégek és kísérőik azt igénylik.

Budapesti szállásfoglalás: Szállásfoglalás budapesti szállodákban és városnézés.

Fontos tudnivalók

A magyarországi vadászat rendje és előírásai valamint a külföldi állampolgárokra vonatkozó egyéb rendelkezések szerint a 18. életévét betöltött, hazájában kiállított érvényes fegyvertartási-, vadászati engedéllyel és a magyar hatóság által kiállított vadászati engedéllyel rendelkező személy vadászhat. A vadászati engedély megszerzésének feltétele az érvényes vadászati szerződés, az érvényes fegyverbehozatali-engedély (íj és nyíl esetén is), az érvényes fegyvertartási engedély és az érvényes vadászfelelősség-biztosítás. A csak írásos formában érvényes vadászati szerződést a külföldi állampolgár vadászatközvetítő irodánkkal kötheti meg. Nem EU-s állampolgároknak a magyar határon be kell mutatniuk a vadászati szerződés alapján megkapott meghívólevelet, melyet irodánk állít ki és küld meg előzetesen a külföldi szerződő félnek. E névre szóló meghívólevél, a lakhelyén kiállított érvényes fegyvertartási engedély és az útlevél bemutatása, valamint az illeték megfizetése után a vámhivatal kiállítja a fegyver ki-be hozatali engedélyt, amelynek 90 napi érvényességi időtartama alatt szabad a fegyvert az országban tartani. Az engedélyt a magyarországi tartózkodás alatt végig meg kell őrizni és kilépéskor a határon le kell adni, ezzel igazolva, hogy a fegyvert az országból kivitték. Az engedély hiánya esetén a vámhatóság vizsgálatot indít. EU-s állampolgárok saját európai uniós fegyverútlevéllel léphetnek be az országba.

A minden vadászra érvényes rendelkezések közül a legfontosabbak szerint Magyarországon csak 45 cm-t elérő fegyverrel lehet vadászni. Nagyvadra minimum 2500 joule teljesítményű, zárt perselyű fegyverrel, őzre már 1000 joule teljesítményű fegyverrel lehet lőni. Az előírt fegyvertöltényfajták és golyóátmérők betartása kötelező. Félautomata (öntöltő) sörétes fegyverbe csak három lőszer tölthető. Sörétes fegyver csak apróvadra használható, kivéve a vaddisznót. Az íj és nyíl használata engedélyezett gímszarvas, dámszarvas, muflon, őz, vaddisznó elejtésére. Tilos önműködő (automata), illetve öntöltő (félautomata) golyós lőfegyverrel vadászni, fegyverre hangtompítót tenni, elektronikai-optikai készüléket használni éjszaka, elektromos akusztikájú készülékkel vadat csalogatni, élő csalétket használni szaganyagnak, reflektorozni (kivéve vadkár elleni védekezésből tartott éjszakai vaddisznóvadászat vagy rókavadászat esetén), robbanófejes vagy mérgezett nyilat alkalmazni. Az egyéni vadászat során lehetőség van fogattal vagy lovaskocsival barkácsolva, leshelyről, csónakból, illetve cserkelve vadászni, a társasvadászat pedig lehet apróvadas keresővadászat (bokrászás vagy hajtás) és nagyvadas terelés valamint hajtás. Repülő vadat levegőben, nyulat futás közben szabad meglőni. Mozgó nagyvadra (a vaddisznó kivételével) tilos lőni, de a már megsebzett nagyvadat futás közben is lehet lőni. Íjjal való vadászat esetén a nem mozgó nyúlra is lehet célozni. Tilos vadászni motoros meghajtású vízijárműből, kiásott gödörből (kivétel vízi vad), terelővadászattal vadászni gím- és dámbikára, őzbakra, muflonkosra. A külföldi állampolgárok csak hivatásos vadász kíséretében vadászhatnak. A vadászat ideje alatt köteles a vendég a kísérő vadász utasításait betartani, és csak olyan vadat lőhet ki, ami az engedélyében szerepel. Apróvad vadászata és csoportos nagyvad vadászat alkalmával egyedül is lehet a vendég a lőálláson.

A trófeabírálat kötelező a gímszarvasbika, a dámbika és az őzbakagancs, a muflonszarv és a vaddisznóagyar esetén. Az előírásoknak megfelelően elejtett vad trófeájáról, ha az eléri az érem ponthatárát, a hatóság oklevelet állít ki és érmet ad ki. Az esetlegesen nemzeti kincsnek nyilvánított trófeáról a vadász tökéletes másolatot kap és a jogszabályokban meghatározott mértékű kárpótlásra jogosult. Az ilyen trófea csak külön minisztériumi engedéllyel vihető ki az országból. A trófea illetve a kilőtt vad kiviteléhez szükséges papírokat irodánk állítja ki.

GYIK

 1. Mikor hívhatom az irodát?
  Munkanapokon 8.00 – 16.30 között hívhatja irodánkat.
  Ünnepnapok Magyarországon:
      -Nemzeti ünnepeink: március 15., augusztus 20., október 23.
      -Vallási és egyéb ünnepnapok: január 1., Húsvét, május 1., Pünkösd, november 1., december 25-26.
 2. Hogyan juthatok friss hírekhez, információkhoz?
  A Regisztrációban található adatlap kitöltésével és elküldésével részletes információkat küldünk az érdeklődőknek.
 3. Mi a teendőm, ha észrevételem, javaslatom van a Weboldalukkal kapcsolatban?
  Észrevételeiket és javaslataikat érdeklődéssel fogadjuk, kérjük ezeket irodánk e-mail címére szíveskedjenek eljuttatni.
 4. Milyen adataimra van szüksége az irodának a vadászat megszervezéséhez?
  A vadászati engedély kiváltásához az alábbi adatok szükségesek: Az útlevél vagy SZIG és külföldi fegyvertartási engedély és a vadászjegy fénymásolata, mely tartalmazza a születési és lakcím adatokat is. Magyar állampolgárok esetén a vadász neve, érvényes vadászjegyének és fegyvertartási engedélyének száma szükséges a vadászat megszervezéséhez.
 1. Hogyan tudom a vadászfegyvereimet behozni Magyarországra?
  EU tagország állampolgára esetén: saját európai uniós fegyverútlevéllel szabadon beléphetnek Magyarországra és Szlovéniába, Romániába történő belépéshez meghívó levél szükséges, amelyet elküldünk vadász vendégeinknek utazás előtt.

  Nem EU tagország állampolgára esetén: Az utazás előtt meghívólevelet küldünk ki, melynek segítségével és a saját személyes és fegyver dokumentumok bemutatásával Fegyverbehozatali Igazolást állítanak ki a magyar határon
 1. Hogyan jutok el a vadászterületig?
  Saját gépkocsival érkező vendégeink részére részletes útleírást küldünk ki,
  amelynek segítségével könnyen eltalál a megbeszélt találkozóhelyig. A repülőgéppel érkező vendégeinket cégünk képviselői várják a repülőtéren, ahol segítik a fegyverek ellenőrzését, majd a HUNNIA járműveivel vagy bérelt busszal indulnak a vadászterületre.