Románia

A Déli-Kárpátok

Az erdélyi Kárpátok legdélebbi szakasza, a mintegy 500 km hosszú Déli-Kárpátok. Egyúttal itt találhatók Románia legmagasabb hegycsúcsai is, több csúcs is meghaladja a 2.500 méter tengerszint feletti magasságot.

Ezen a hegyvidéken megtalálható az összes romániai nagyvad jó trófeájú példányai, de a Déli-Kárpátok specialitása a világ legerősebb kampójú zergeállománya.

Zergére a legjobb vadászati időszak október 1-től november 10-ig terjed.

Zergén kívül szarvasbikára lehet vadászni. E faj vadászata a Keleti-Kárpátoknál leírtakhoz hasonlóan zajlik.

Vadászterületeink a megyei állami erdőgazdaság alábbi területei:

  • Făgăraş-hegység
A szállások az erdészet kényelmes vadászházaiban vannak, ahonnan kb. fél-egyórás úttal lehet a vadászterületeket elérni.

A Keleti-Kárpátok

Erdély keleti határvidékén, Románia közepén helyezkedik el ezen csodálatos vadászterület. A Brasov városától északra elterülő hegyvidék a romániai magyarok által lakott Kovászna és Hargita megye területére esik. A két párhuzamos hegylánc legmagasabb csúcsai elérik az 1.800 méter tengerszint feletti magasságot.

A vadászat általában 800-1.500 m között zajlik. A Kárpátok Európa egyedüli szigete maradt, ahol az emberi civilizáció nem törte még meg a természet békéjét.

Gímbika: A kárpáti bika egyedülálló Európában, hiszen nagy agancsú bikák máshol hegyvidéken nem élnek. Nem ritka a 8-10 kg-os agancs, de szerencsés vadászaink lőttek már 12 kg feletti bikát is. A vadászat 1.000 m felett, szeptember 20. és október 5. között a bőgésben zajlik.

A Keleti-Kárpátokban a szállások nagyon kényelmes vadászházak, esetenként kis panziók a területen.

A vadászterületeink megközelíthetőek Kolozsvár, Marosvásárhely vagy Nagyszeben repülőtérről ( 1,5 - 2 óra utazás).