Apróvadhajtás

Cserkelés és lesvadászat őzbakra a Balatontól délre eső területeken

A Balatontól délre elterülő Somogy megyét azoknak a vadászoknak szeretnénk ajánlani, akik kis, közepes bakokat szeretnének lőni. A vadászterületek 3.000-7.000 hektár nagyságúak, melyet 30-40 %-ban akác és tölgyerdők borítanak. A kisebb erdőfoltok, csalitosok és nádasok között mezőgazdasági területek helyezkednek el. A környéken évente kb. 200-220 db őzbakot lőnek vendégeink és a bakok többsége 250-400 gr közötti. Az átlagos trófeasúly 320 gr, de minden évben esik néhány 400 gr feletti bak is. A reggeli vadászatokon a cserkelés, míg a délutáni vadászatokon inkább a terepjáró és magasles a gyakoribb vadászati forma. Néhány területen lehetőség van fogat használatára is. A nyugodtabb vadászati módból adódóan 3 nap alatt kb. 3-5 őzbakot lehet elejteni. A természeti adottságoknak köszönhetően az őzbak vadászat jól kombinálható vaddisznó lesvadászattal is. Szállás: A környéken több kisebb, kényelmes vadászház vagy magánpanzió áll a vendégek rendelkezésére.

Őzbakvadászat a ligetes Alföldön

A Budapesttől 230-290 km-re, északkeleti irányban lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászterületeinket azoknak a vadászoknak ajánljuk, akik a síkvidéki, terepjárós vadászat mellett a cserkeléses vadászati formát is ki akarják próbálni. Vendégeink évente 150-200 őzbakot lőnek a környéken, a trófeák általában 300-450 gr közöttiek, de nem ritkák az 500 gr feletti agancsok sem. Az átlagos trófeasúly 350 gr feletti. A vadászterületek 30-40%-ban ligetes erdővel borítottak. A területre jellemző a kisparcellás, változatos mezőgazdasági kultúra, a mezőgazdasági táblák közé kisebb erdőfoltok, nádasok ékelődnek be. A háromnapos vadászaton kb. 5-9 szép bak lőhető. Szállás: A területeken lévő I. osztályú vadászházakban, kényelmes falusi panziókban, kis szállodákban.

Kapitális bakok az Alföldről

Köztudott, hogy a magyar őzpopuláció a legjobb minőségű az egész világon.

Ezen belül az alföldi őzállomány a legkiválóbb az ország területén belül. Ez egyrészt a kiváló élőhelyi adottságoknak, a bőséges táplálékot biztosító mezőgazdasági területeknek, másrészt a magas színvonalú vadgazdálkodásnak köszönhető. Érdemes megemlíteni, hogy a magyar vadgazdálkodási alapelvek szerint a 350 gr feletti, ígéretes bakokat csak 6-7 éves korukban lehet meglőni. Ennek célja a minőség folyamatos fenntartása. Ennek következtében az utóbbi 40 évben a magyar alföldi bakok a világranglistán előkelő helyeket foglalnak el.

Területeink Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben találhatók. Az átlagos területnagyságok 5.000-12.000 hektár közöttiek, ahol 2-3 hivatásos vadász vezeti a vadászatot. Az átlagos trófeasúly 350-450 gr közötti, de gyakoriak az 500-550 gr feletti bakok is.

A gyors és kényelmes terepjáróval folytatott vadászatnak köszönhetően a háromnapos vadászat alatt akár 10-15 db őzbak is lőhető. Természetesen meg kell jegyezni, hogy a kis takarás miatt legtöbbször 150-250 m-re is el kell lőni. A bakok többsége a vadászszezon elején, május közepéig kerül terítékre de az augusztus eleji üzekedési időben is jó lehetőségek adódnak az őzek elejtésére.

Szállás: Általában kisebb szállodákban, panziókban a vadászterület közelében vagy egyszerű vadászházakban a területen.

Fácán és Nyúl vadászat

Fácán és nyúl vadászat a magyar alföldön

Magyarországnak a Dunától keletre eső fele hatalmas, összefüggő síkságot alkot, melyen intenzív gabona- és kukoricatermesztés folyik. Ezen a vidéken kitűnő vadászati lehetőségeket tudunk biztosítani nyúlra és fácánra, 4-12 fős vadászcsoportok részére. A napi teríték 15-20 db vad/vadász, melynek fele nyúl, másik fele fácán.

A vadászatokat vadásztársaságok területén bonyolítjuk le, a területek nagysága 5.000-15.000 ha között változik. A vadászatokon a puskásokon kívül 8-15 hajtó vesz részt, akik között kutyavezetők is vannak. A vadászat keresővadászat formájában zajlik, de néha - a jobb eredmény érdekében - a puskások egy része a hajtások végén eláll, hogy a hajtott vad ne meneküljön ki túl korán a hajtásból.

Az alföldi területek szálláslehetőségei általában a területek 20 km-es körzetében lévő kisebb szállodák, panziók.

A vadászat kezdete okt. 1. de javasoljuk az okt. 15. utáni érkezést. A nyúl vadászata december 31-ig, a fácáné február végéig engedélyezett. Egyes területeinken a vadászatot reggel, vagy este hajtott vadkacsa vadászatával is ki tudjuk egészíteni. Vadászterületeink:

Szállás:

  • Budapesttől 80 km-re keletre, Hatvan és Gyöngyös környéke
  • Budapesttől 100 km-re keletre, Szolnok környéke
  • Budapesttől 180 km-re délkeletre, Debrecen környéke

Fácán
Nyúl

Fácán hajtóvadászatok magasan repülő fácánokkal a Hunnia területein

Cégünk évek óta kitűnő fácán hajtóvadászatokat szervez saját bérelt területein. Hivatásos vadászaink szakmai tapasztalatának és a gondos, minden részletre kiterjedő előkészítésnek köszönhetően vadászatainkon a siker garantált! A hajtásokon naponta 200-500 db fácán kerül terítékre. Minden vadászterületünkön jól dolgozó kutyákkal segítjük a vadászat sikerét. Hajtóvadászatainkon naponta 7-10 hajtást szervezünk, a sorszámozott standokon vadászvendégeinknek egy-egy töltögetőt és kutyás embert biztosítunk.

Az ebédet általában a területen, hangulatosan kialakított helyen szolgáljuk fel: forró gulyásleves vagy flekken, sütemény, kávé és tea.

November végéig reptetett kacsával, utána disznóhajtással lehet kombinálni a vadászatokat.

Területünk:

Budapesttől 140 km-re délkeleti irányban, a Balaton déli partján. Szállás: Fonyódon, a központi irodánk vadászházában és a mellette lévő épületekben összesen 14 szoba áll a vendégeink rendelkezésére

Dámbika És Muflon Vadászat

Dámbika és muflon vadászatMagyarországon kitűnő lehetőségek adódnak mind a dámbika, mind a muflonkos vadászatára.

Dámvadászatainkat általában három állami erdőgazdaság területén szervezzük.

A Debrecentől 20 km-re található Gúthon, ahol a több mint 10.000 hektáros vadászterületen évente kb. 80-90 db bikát ejtenek el a külföldi vadászvendégek. 1991-ben itt lőtték a 233,11 C.I.C. pontos, 6,40 kg-os világrekord bikát, melyet 2002. októberében ugyancsak az itt lőtt 5,43 kg, 237,63 C.I.C. pontos újabb világrekord dámbika követett. A sikeres vadászatokhoz a kiváló vadállományon kívül a magas kvalitású hivatásos vadászok munkája is nagyban hozzájárul. Szállás: a területen lévő, minden igényt kielégítő vadászházban.

A másik kiemelkedő dámpopuláció a Dél-Dunántúlon lévő Gyulaji Erdőgazdaság területén él. Évente 280 db bikát lőnek és itt sem ritka a 4,5-5,0 kg feletti trófea. A vadászat alatt több, I. osztályú, kényelmes vadászházban szállásolják el a vendégeket.

Szállás: a területek szívében lévő, minden igényt kielégítő vadászházakban vagy panziókban.

dam_szarvas

Gímszarvas bika vadászat

Nagy gímbikák a Balatontól délre elterülő somogyi dombságon

A világhíres magyarországi gímszarvas populáció legjelentősebb része az ország délnyugati részén, a Balatontól délre elterülő Dunántúli- és Zalai dombság területén él. Az akác és tölgyerdőkkel borított dombok között mezőgazdasági területek fekszenek.

A bikabőgéstől hangos szeptemberi hajnalokon minden vadász maradandó élményekkel gazdagodik. A vadászterületen a legerősebb bikák elérik a 11-12 kg agancssúlyt is. Évente 50 bikát ejtenek el. Napközben lehetőség van vadréce vadászatra is, a területtől kb. 35 km-re lévő bérelt tavunkon.

Szállás: a területen található kényelmes és nyugodt vadászházakban, falusi magánpanziókban vagy a vadászterülettől 20 km-re található vadászházunkban.

Disznóhajtások

Jól szervezett nagyvad terelő vadászatok a Balatontól délre elterülő somogyi dombságon.November közepétől a vadászszezon végéig vadászterületeinken számos lehetőség adódik nagyvad hajtó és terelővadászatok szervezésére. A kiváló vadállománynak és a magas színvonalú vadgazdálkodásnak köszönhetően az utóbbi években nagy biztonsággal tudjuk garantálni a csoport igényének megfelelő terítéknagyságot. Vaddisznó vadászatokat szabadtéren is és kertben is egyaránt szervezünk. Vadászataink egyik nagy előnye az, hogy mindegyik területünk közelében lehetőség nyílik fácán és vadkacsa vadászatra is, így a csoport igényétől függően lehet kombinálni a vadászati lehetőségeket.

A gazdag lehetőségekből adódóan akár 4 nap disznóhajtás szervezését is tudjuk vállalni az egymáshoz közel eső vadászterületeken. Naponta 3-6 hajtást szervezünk az időjárás és a hajtások nagyságától függően.

A disznóhajtásokon a csoport létszámától függően szabad területen 10-25 db, míg kertben 40-100 db napi teríték várható. Egyes területeken riglizéskor dám és gím tarvad is elejthető.

Területeink:
Somogy megyében, a Balatontól délre
Zala megyében

Szállás: minden igényt kielégítő, első osztályú vadászházakban